evenementen

Tentoonstelling met Grafiek van studenten Poznan

DSC_0027

DSC_0246

Gelegenheidstentoonstelling Belgische kunstenaars

 

Tentoonstelling met werken van KoMASKleden Lou Gils, Peter Bosteels, Bart ‘d Eyckermans en Nadia Naveau, Fred Bervoets.

Hare Majesteit de Koningin vereerde deze tentoonstelling in Shenzhen (China) met een bezoek.

image

China Sculpture

 

DSC_0022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0158

 

 

 

 

 

 

 

Om de kunsten te steunen is het van groot belang een goed inzicht te hebben in wat er vandaag allemaal meespeelt in de internationale kunstscène en hoe  we daar het best kunnen op inspelen.

Art book fair

Art book fair

Frac

Onderzoek naar modaliteiten betreffende expositieruimtes bracht onze voorzitter naar de pre-opening van FRAC in Duinkerken, een nieuwe ruimte voor de kunsten.
Meer info over Frac

Frac

 

 

Activiteiten en Masterclasses

Activiteiten van Masterclasses van de Academie geven waardevolle informatie zodat we  de doelstellingen van KoMASK kunnen concretiseren en scherp stellen.

‘Into the Wild’

‘Into the Wild’ is een 8-daags project  in Auvergne, Frankrijk.

 

Nadia Naveau, kunstenaar,  docent Beeldhouwkunst, leidde een Masterclass in Le Foret De Tronçais(Fr) waar een onderzoek naar de mogelijkheden van artistieke recuperatie en reconversie van een site van het archeologisch erfgoed. De Franse pers reageerde enthousiast.

Het resultaat van een week intens werk, individueel of in samenwerking, mondt uit in een tentoonstelling op diverse locaties: Domaine M, (een locatie met artists in residence), Maison Art & Design (galerij) en de historisch site van Saint-Bonnet-Tronçais.

Het voornaamste gedeelte van de masterclass speelt zich af in de natuur, in het historisch landschap van Pays de Tronçais. De nadruk wordt gelegd op het proces van een kunstwerk, eerder dan het afgewerkte resultaat. Dit project valt samen met dat van Nick Andrews, ‘Driven to Draw’, die zich meer zal toeleggen op het tekenen.  Atelier-bezoeken aan plaatselijke kunstenaars staan op het programma alsook een bezoek aan de Artist-in-Residence gelegenheid in Clermont-Ferrand.

Bekijk hier de fotoreportage.

‘Opus 2 nr 4’

Athar Jaber, Assistent Beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en lid van KoMASK stelde zijn werk ‘Opus 2 nr 4’ tentoon in Academia Belgica te Rome en verkreeg van de Academia  een gratis verblijf voor een van de  studenten van het atelier Beeldhouwkunst.

KoMASK geeft een prijs van 250€als extra steun.

Art 5.  (Project) planning

De selectieprocedure gebeurt tijdens de Jury van de Masters door de docenten beeldhouwkunst. Het binnen de studie afgelegde parcours van de student, zijn/haar ontwikkeling en de kwaliteit van het eindwerk zullen de selectiecriteria bepalen.
De geselecteerde kandidaat zal verblijven in de Academia Belgica voor een periode van 4 dagen (voorkeur Academia Belgica: laatste week Augustus).

‘Deuce’

De ateliers Schilderkunst en Beeldhouwkunst maakten een tentoonstelling in de Lange Zaal en de Wintertuin van de Academie. KoMASK steunde met de inrichting en affiches.

 

Tekenen XL

Prijs Tekenen 2013

Download PDF KOMASK layout TEKENEN 2013
Download PDF Uitnodiging KoMASK 2013

Presentatie Jubileumboek 2013